Att som kvinna ta kontroll över oönskad graviditet och överförbara sjukdomar

Att vi behöver skydda oss vid samlag är väl vid det här laget ingen nyhet. Ett problem dock som länge varit är att det endast är kondom som skyddar mot både oönskade graviditeter och överförbara sjukdomar. Kondomens funktion är ju självklart inget problem utan snarare tvärt om, men det har många gånger varit ett problem för oss kvinnor då vi inte alltid kan lita på att kondomen används som den ska av mannen, eller att han inte vill använda någon vilket det händer att man har givit vika för.

Femidom – kondomer för kvinnor

Men jag har en lösning på detta som jag precis har fått tips om själv. Det har liksom funnits ett bra tag men jag har inte vetat om att det har funnits. Jag pratar om kondomer för kvinnor och äntligen kan vi känna att vi har hundra procent kontroll över att vi skyddar oss mot graviditet och sjukdomar utan att ansvaret hänger på mannen. Fakta om femidom, som dessa kvinnliga kondomer heter, är att den kan appliceras många timmar innan själva samlaget vilket gör att man bland annat undviker irriterande avbrott som ju annars kan uppstå.

Toppen- alternativ till den som har svårt att hitta rätt storlek bland vanliga kondomer

Något annat som är positivt med femidom är att det är ett toppen alternativ om man faktiskt vill använda kondom men att man som man kanske har problem med att hitta rätt storlek som faktiskt fungerar bra. Hur bra låter inte detta? Jag tycker det känns fantastiskt att vi kvinnor kan ta kontroll över detta som så länge till stor del varit mannens ansvarsområde. Jag ser fram emot att testa detta och hoppas att det är så enkelt som man får känslan av att det skall vara. Tummen upp för femidom, helt enkelt!