Optiker i Göteborg

För ungefär fem år sedan besökte jag en optiker i Göteborg då jag skulle förnya mina linser. Jag hade burit linser i säkert tjugo år när jag nu skulle kontrollera synen än en gång. När min optiker var klar med undersökningen konstaterades det att jag hade drabbats av grå starr och att det var hög tid att jag skulle operera in en ny lins. I chock gick jag därifrån och såg framför mig hur mitt liv skulle förändras av detta ingrepp. Det lät ju riktigt läskigt att operera in en ny lins! Varför skulle just jag drabbas av detta och kunde ingreppet medföra att jag kunde bli blind på det ögat?

Frågor till min optiker

När jag kommit hem igen fick jag chansen att på egen hand kika runt lite på nätet och läsa på om grå starr och att byta ut linsen i ögat. Det visade sig inte vara riktigt så läskigt som jag först hade gått och inbillat mig, utan snarare att detta var en rutinoperation i de flesta fall. Om optikern bara upptäckte detta hos patienterna i tid så var prognosen väldigt god i framtiden. Som tur var sade min optiker att det absolut inte var för sent för mig att genomgå ingreppet om jag gjorde det ganska omgående. Jag kan tala om att jag hade så många frågor till min optiker även om jag tog reda på en del själv.

Remiss till annan optiker

Efter besöket hos min optiker i Göteborg fick jag en remiss till en annan typ av optiker, eller ögonläkare kallas det kanske, som skulle utföra linsbytet. Jag hade tur och fick tid inom en månad och var väldigt nervös inför ingreppet. Men förvånansvärt nog så gick det på bara några minuter och jag kunde till och med köra bilen hem efteråt. Jag är så glad och lycklig över att det gick så bra och kan bara säga till alla som ska genomgå detta, ta det lugnt, det kommer att bli bra!