Botox i Borås

Under de senaste tio åren har intresset för att göra skönhetsingrepp i form av injektioner ökat ordentligt. Jag minns mycket väl när jag gjorde min första injektion med botox i Borås, vilka reaktioner det blev bland mina vänner. Dom hade väldigt svårt att förstå varför jag valde att lägga pengar på att injicera botox i ansiktet. Men det måste förbli vart och ens eget val vad man vill göra med sin kropp och vad man väljer att spendera sina pengar på. Om man mår bättre av att ha färre rynkor i ansiktet, är väl inte det konstigare än att träna fotboll eller samla på servetter?

Att injicera botox

Första gången jag valde att ta botox i ansiktet gjorde jag ett ”full-face” som det kallas när du gör alla områden i ditt ansikte. Min panna har sedan många år tillbaka varit väldigt fårad med djupa rynkor. Det visade sig inte vara helt lätt att få bukt med dessa djupa rynkor utan att andra delar av pannan skulle bli påverkade. I mitt fall tog botoxen väldigt starkt och mina ögonbryn blev lite ”hängiga”, framförallt det vänstra. I övrigt blev det väldigt bra effekt av botox och jag valde att göra det flera gånger till men med mindre botox just i pannan.

Botox mer accepterat

Nuförtiden, år 2022, hör man talas om botox och fillers överallt. Det har på gott och ont blivit väldigt legalt att prata om att förändra eller förbättra sitt utseende och det fungerar ofta att prata om det med sina vänner. Jag själv kommer aldrig att känna mig obekväm med att prata om de injektioner som jag har gjort för att förbättra mitt utseende genom färre rynkor. Jag tycker absolut inte det är något att skämmas för och botox har blivit mycket mer accepterat nu än det var när jag gjorde min första injektion i början på 2000-talet.